Jól szerepel az SZTE a brit QS-listán

A brit QS felsőoktatási intézményeket rangsorba állító nemzetközi listán ismét az élvonalban végzett az SZTE.

A101-150. helyre sorolták be a Szegedi Tudományegyetemet a modern filológiai területen. egyetem ebben a kategóriában minden más hazai intézményt maga mögé kutasított, de további 12 tudományágban is felkerült a 700-as elitlistára.

200 pont fölötti kategóriában van a kémia, a gyógyszerész-, az orvos- és a biológiai tudományok, a matematika, mező- és erdőgazdálkodás, a fizika és a csillagászat, valamint a földtudományok is. Ami nagyon jó eredménynek mondható.

A modern filológia területébe nem tartozik bele az angol és a nyelvészet sem. Ezeket külön kategóriába sorolják a felmérésen. Ez olyan eredmény, amire büszke lehet a Szegedi Tudományegyetem – mondta a friss statisztikák ismertetésére tartott sajtótájékoztatón a szegedma.hu-nak Pál József, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.

A QS a világ közel háromezer egyetemét vizsgálja, s a legszínvonalasabb 700 felsőoktatási intézményét rangsorolja. Az összehasonlítás alapja egy online felmérés, amelynek révén a világ több tízezer neves oktatója, kutatója mondhat véleményt az általa művelt tudományterületen az egyetemekről úgy, hogy az élbolyba tartozóként hazájából 10, országa határain túlról 30 intézményt jelöl meg.

Címkék: qsqs listaszte