A HírTV-re gyanakszik Gyurcsány Ferenc

A volt miniszterelnök szerint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő zavargásokról egy magyar televízió már akkor tudott, amikor még nem is szivárgott ki a beszéd.

Gyurcsány Ferenc, a DK volt elnöke, aki az őszödi beszéd főszereplője, akkori miniszterelnök, azt írja a közösségi oldalán, hogy

„2006. szeptember 17-én vasárnap került nyilvánosságra az őszödi beszéd. A beszéd hatására(?) spontán(?) zavargás tört ki Budapesten. Két nappal korábban, szeptember 15-én pénteken egy(?) magyar hírtelevízió ajánlatot tett két brit hírcsatornának azzal, hogy a hétvégén “érdekes” dolgok fognak majd történni Pesten, és szívesen tudósítanának a brit tévék számára is.

Akkor ezt most hogy?”

Majd azt a kérdést is felteszi, hogy ki szervezte meg a tüntetéseket, illetve az is felvetődik benne, hogy a rendőrségnek vizsgálnia kellene, hogy „a HírTV magatartása kimerítette-e az államrend erőszakos megdöntésére tett kísérletben való közreműködés bűncselekményét”.

Pintér szerint mindegy

Pintér Sándor belügyminiszter egy sajtótájékoztatón ugyanakkor arról beszélt, hogy mindegy, hogyan került nyilvánosságra a beszéd, mivel azzal nem követtek el bűncselekményt.