Kutyák marcangoltak egy fiút Ménfőcsanakon

A támadó ebeket egy rendőr lövése riasztotta el.

A győri kapitányság ügyeletére csütörtökön este érkezett bejelentés, hogy Győr-Ménfőcsanakon két kutya megtámadott valakit.

A fiatal áldozat a buszról szállt le, mikor a két állat nekirontott. Elsőként a nagy testű kutya támadt rá és jobb kézfejét többször megharapta, közben a másik, egy tacskó a lábát marcangolta. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járőrök már az utcán keresték a kutyákat, mikor azok egy kerékpárost is megtámadtak. A biciklis a két morgó ebet kiabálással próbálta elzavarni. A rendőrök figyelmeztető lövést adtak le, a kutyák erre már ijedten hazamenekültek, így gazdájukat felelősségre vonhatták.

A gyepmester a kutyák kéthetes állatorvosi megfigyelését rendelte el, a Győri Rendőrkapitányságon pedig szabálysértési eljárást indított az állatok gazdája ellen..

Mit tehetünk kutyatámadás esetén?

Fékezzük mimikáinkat is, ne mosolyogjunk vagy tátsuk ki a szánkat, mivel ezek is fenyegető jelek az állatvilágban. Ha biciklizés közben ér minket a meglepetés, mindig szálljunk le, a kerékpárt a kutya felőli oldalon toljuk, így távol tudjuk tartani az állatot hirtelen támadás esetén is. Folytatás itt!