Tizennégy év az élettársát megfojtónak

Az akkor 41 éves férfi 2012 nyarán megfojtotta győri élettársát.

A bíróság ezzel súlyosbította a Győri Törvényszék tavaly márciusi, 12 évnyi szabadságvesztést kiszabó döntését, amelyben emberölés mellett az asszony sérelmére korábban elkövetett zaklatásban, valamint – a nő két telefonjának ellopása miatt – kifosztásban mondta ki bűnösnek Pandur Ottót. A férfi a mobilok elvitelét azzal magyarázta korábban, hogy meg akarta tudni, volt-e köze máshoz egykori élettársának.

Zólyomi Csilla tanácsa ezzel mind azt a védői indítványt elvetette, hogy ejtsék a zaklatás vádját, mind azt az ügyészi felvetést, hogy a telefonok elvitelét kifosztás helyett rongálásként értékeljék. Ugyanakkor nagyobb súllyal vették figyelembe, hogy a bűncselekmény miatt három gyermek maradt anya nélkül, a szakértői vélemény szerint pedig elhúzódó fulladás okozta a sértett halálát, akit előbb kézzel, majd eszközzel is fojtogatott a férfi, akinek esetében nem vették figyelembe enyhítő körülményként a büntetlen előéletet.

fotó: Győr24 archívum

A vádlott már az első fokú eljárás során is beismerte bűnösségét. Védője arra hivatkozva kérte, hogy mondják ki: a vádlott erős felindultságban követte el tettét, ugyanis az emberöléshez vivő láncolatot az indította be, hogy védence megalázva érezte magát, amikor a későbbi áldozat egy vita hevében hozzávágta azt a százezer forintot, amit tőle kapott.

Földön fekve találtak halott anyjukra

Az édesanya három kicsi gyermekével egy Csorna melletti községben töltötte a hetet, az édesanya viszont korábban hazajött Győrbe, mert elintéznivalója akadt. Megbeszélte a gyerekekkel és a nagyival, hogy a kicsik majd másnap utána jönnek.

A gyerekek fel is szálltak a buszra, a vidéki állomáson pedig leszálltak, de ott nem várta őket senki. Gyalog hazaindultak, de az anyjuk nem nyitott ajtót. Úgy döntöttek, hogy vissszamennek a buszmegállóba, hátha elkerülték egymást út közben.

Visszafelé menet találkoztak 20 éves fiútestvérük anyósával, aki megállította a gyerekeket, és felhívta a fiútestvért, hogy jöjjön értük. Míg a fiú húgaiért ment, többször telefonált édesanyjának, majd később többször felkereste a lakást is, de senki nem nyitott ajtót.

Délután öt órakor arra jutott, hogy akárhogy is, de bejut. Hívott egy lakatost, aki kinyitotta az ajtót. Azonnal meglátták az édesanyát, ahogy a nagyszobában a földön fekszik. Részletek itt!