A rezsicsökkentés a kisteleki fórumon

Újabb rezsicsökkentésről, a parlamenti választásról és a fúrott kutak helyzetéről volt szó.

A rezsicsökkentéssel és annak megvédésével kapcsolatos fórumra került sor az elmúlt héten csütörtökön Kisteleken, aholFarkas Sándor országgyűlési képviselő mellett Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatta a megjelenteket.

Mielőtt bármit mondanék, értsünk egyet: gőzerővel folyik a választási kampány. Azt kérem, aki úgy érzi, úgy gondolja, hogy ennek a kormánynak folytatnia kell azt az elkezdett munkát, elkezdett utat, azok támogassanak bennünket – mondta az államtitkár.

A fórumon Nagy Sándor polgármester köszönetét fejezte ki az önkormányzatok támogatása, az adósság átvállalása miatt:

Mi önkormányzatok most készítjük a 2014-es költségvetésünket. Az a teher, amit levesznek az adósságátvállalással az önkormányzatoktól, az egy fönntarthatatlan állapotot szüntet meg. Ezt az állapotot a korábbi kormány rakta ránk, és olyasmivel terhelt, aminek a finanszírozását nem oldották meg, és olyasmibe kergettek bennünket, helyi önkormányzatokat, ami egy fönntarthatatlan állapot volt. Azt gondolom, az első olyan januárt éljük, amikor úgy tervezhetünk jövőt az adott településeinken, hogy az egy betartható költségvetés legyen. Éppen ezért szeretném megköszönni ez úton is ennek a kormánynak Kistelek és valamennyi önkormányzat nevében, hogy ebben segítettek – fogalmazott Nagy Sándor polgármester.

A fórumon a rezsicsökkentés mellett résztvevői felvetésekként szóba kerültek még egyéb témák is, így a mezőgazdasági termékek árának változása, a bíróságok munkája, EU parlamenti képviselők Magyarországot érintő megnyilvánulásai, de a sokakat érintő fúrt kutak helyzete is. E felvetésre Farkas Sándor országgyűlési képviselő leszögezte, hogy bárki bármit mond, 50-m-ig nem kell engedély.