Vigyázat, pártveszély!

Újabb veszélyeket jelentenek az ügyfelekre a rossz, károkozó politikai termékek!? – kérdezi, állítja az MFPÉE Magyar Fogyasztók és Ügyfelek Országos Patrióta Érdekvédelmi Szervezete.

Számos szakértő foglalkozik a politikai termékek (kampányok, programok stb.) létrehozásával, de kevesebben a társadalomra, a választóra, mint ügyfélre gyakorolt rövidebb-hosszabb hatásaival. A devizahitelezésről sem gondolta senki sem, hogy hibás terméknek fogják tekinteni. Mit okozhat a hibás politikai termék? – teszik fel a kérdést közleményükben.

Álláspontjuk szerint a pártok és programjaik olyan termékek, amelyeknek garanciákat kell nyújtaniuk a választóknak, mint ügyfeleknek. Ők a politikai termékért választói bizalmat, voksot adnak, így üzlet jön létre. A politikai programnak a választóknak a közvetlen társadalmi részvétel, az átláthatóság és a párbeszéd mellett fel kell kínálnia a politikai program hibáinak időbeni felismerését is. Az a politikai program és politikai alternatíva (benne a pártokkal), amelyik ezeket nem kívánja biztosítani károkozó, hibás politikai termék – írták.

A tudatos választók hallgatag többségét a bírósági eljárások, nyilvántartásba vételek formai akadályai sem akadályozzák meg tudatos döntésükben, a voksuk értékének felismerésében a politikai termékek kiválasztásakor – emlékeztetett az MFPÉE Magyar Fogyasztók és Ügyfelek Országos Patrióta Érdekvédelmi Szervezete.

Címkék: választás 2014