Gigaüzletet nyert a felcsúti polgármester

Nettó 34 milliárd 66 millió forintos csatornázási munka megvalósításában vehet rész Mészáros Lőrinc cége.

Az egykor gázszerelőként dolgozó Mészáros Lőrinc 2010 óta Felcsút polgármestere, az Orbán Viktor által 2007-ben alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia működtető alapítványának kuratóriumi elnöke.

A Napi.hu úgy tudja, több mint 34 milliárdos munka a Békés Megyei ivóvízminőség-javító program nevet viselő uniós támogatású projekt terveinek elkészítésére és az építési munkák (hálózatrekonstrukció) elvégzésére szól Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében.

A munkákat két részre osztották, az első részt a békési székhelyű Békés Drén Kft. és a pécsi Aquaprofit Zrt. alkotta Drén-Aqua Konzorcium nyerte el nettó 8,213 milliárd forintos árajánlattal. A második részt nyerte meg az MM Kft. a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft.-vel és a Békés Drén Kft.-vel közösen, nettó 25,853 milliárd forintos ajánlattal.

Érdekesség, hogy a közbeszerzési tájékoztató szerint e feladatrész munkáinak előzetesen becsült értéke 3,7 milliárddal kisebb, 22,141 milliárd forint volt.

Nyereséges évek

A polgármester és felesége tulajdonában lévő MM Kft. a cégadatok szerint kiugró teljesítményt nyújt: a 2010-es 853 millió forintos nettó árbevételét 2012-ben több mint ötsörösére, mintegy 4,6 milliárd forintra növelte – derül ki a Céginfó adataiból.

2011-ben a cég nettó 852 milliós adózott eredményéből 321 milliós osztalékot vehettek fel a tulajdonosok, míg 2012-ben az 1,264 milliárdos eredményből 800 milliós osztalékkal gazdagodtak.

Az MM Kft.-nek 2013-ban is eredményes éve lehetett, hiszen a fővárosi önkormányzat csatornázási tenderén is sikeresen szerepelt: a Duna Aszfalttal és a Colas Alterra Építőipari Zrt.-vel közösen (az utóbbi cég a konzorciumvezető) egy nettó 3,2 milliárdos és egy 6,3 milliárd forintos kivitelezési munkát nyert el.