Erről – is – olvashat az idén

Összeszedtük mi fog történni 2014-ben, amiről nálunk biztosan olvashat.

2014 a választások éve. Tavasszal az országgyűlési, majd az Európa parlamenti, ősszel pedig az helyhatósági választás ad írni és olvasnivalót, természetesen minden hozzátartozó eseménnyel. A lakossági fórumok várhatóan már januárban megkezdődnek.

2014 az évfordulók éve is. Vásárhely kiemelten készül az első világháború kitörésének 100., a Holokauszt 70. évfordulójára.

Beruházásban nem lesz hiány idén sem. Vásárhelyen befejeződik a Szabadság tér rekonstrukciója, megújulnak a külterületi iskolaépületek, a papi-féle szélmalom, a téglagyári tanösvény, a csomorkányi templomrom, a kopáncsi tanyamúzeum. Megépül pár új kerékpárút, felújítják a Dózsa György és a Somogyi utcákat.

Folyik a csatornázás Maroslelén, Makón, Földeákon, Mindszenten, de nagy beruházás kezdődik Kishomokon és Székkutason is. Utóbbi településen emellett megújul a főtér és a művelődési ház környéke, több köztér, és a sportpálya a sportcsarnokkal, sőt még csokigyár is épül.

Vásárhelyen a legnagyobb projekt a 47-es főút északi elkerülőjének építése lesz, de könnyen lehet, hogy hamarosan a Tram-Train-be is belekezdenek. Vélhetően még az idén megújul a mártélyi holtág és környéke is. Ha kicsit távolabbra tekintünk jól haladnak az M43-es Földeák határát is érintő szakaszával, valamint felújítják a 47-es Szeged és Algyő közötti szakaszát.

Ezek mellett ott leszünk minden ünnepen, fontosabb eseményen, elmondjuk mit adnak a moziban, mit játszanak a BFMK-ban, milyen kiállítások lesznek a múzeumokban.

Reméljük be tudunk számolni arról is, hogy végre birtokba vehetik a fiatalok az Arénát, átveszi a Corvin épületét a katolikus egyház, a megyei kormányhivatal a Péczely épületét, valami történik a Kossuth tömbjével, és megkezdi a beruházást a befektető a Városellátó telepe mellett.

Amivel eddig foglalkoztunk, ezután is fogunk. Követjük Gálos Ivett sorsát, foglalkozunk a gazdátlen ebekkel, emberi történetekkel, érdekes problémákkal. Várjuk továbbra is az Önök javaslatait is – ha láttak, hallottak valamit, ismernek egy érdekes embert – küldjék el a vasarhely24@sanomamedia.hu email címre. Kilétüket bizalmasan kezeljük.