Kinyit a Műjégpálya

Miután korábban a megolvadt jég miatt be kellett zárni a Városligeti Műjégpályát, csütörtökön 10-kor ismét kinyit.

“2014. január 2-án csütörtökön 10 órakor nyit a Városligeti Műjégpálya” – olvasható az intézmény honlapján. Tavaly december 30-án délután az olvadás miatt nem nyitott ki a Városligeti Műjégpálya, és kiderült, hogy szilveszterkor és újévkor sem korcsolyázhat itt a közönség. Délelőtt ugyanis vastag vízréteg fedte a jeget, ami miatt alaposan eláztak a vendégek.

„Sajnálattal közöljük, hogy a decemberi hosszantartó szokatlan meleg miatt a mai napon délután nem nyitunk ki” – írták honlapjukon. Az említett ok miatt 2013. december 31-én és 2014. január 1-jén is zárva tartottak. A jégpálya alkalmatlan volt a sportolásra.

Hétfő kora délután a Műjégpálya infovonalán a Hír24-nek még azt mondták, hogy délután kinyitnak. Igaz azt is jelezték, hogy a délelőtthöz képest nem javult a helyzet. A szabadtéri pályák egyszerűen nem bírják a december végéhez képest szokatlan meleget.

Dél körül jelent meg a Cink.hu-n, hogy mély vízben áll a jégpálya. Mint azt egy olvasójuk írta, „öt perc alatt az egész család elázott, hasonlóan a Városligeti Műjégpálya összes vendégéhez, a rendszer ugyanis nem fagyaszt rendesen, a jeget emiatt olyan mély víz borítja, hogy a fékezésektől az is elázik, aki el sem esett. A jegyet ennek ellenére kiadják, minden figyelmezetetés nélkül, így a vendégek csak a pályára kiérve szembesülnek a valósággal”.

A Műjégpálya idei szezonjának ünnepélyes megnyitója egyébként ugyancsak a szokatlan meleg időjárás miatt maradt el november közepén, így aztán ünnepség nélkül nyitott meg a közkedvelt budapesti intézmény.

Címkék: műjég