Térdig ért a víz Csepelen

Hatalmas csőtörés volt, két panelházban zárták el a vizet.

Elöntötte a víz Csepel központját, a Kossuth Lajos és a Karácsony Sándor utca teljes hosszában térdig áll a víz – írta az Index egy olvasóra hivatkozva kora délután. Ez a vízállás a törés utáni pillanatokban volt. A kiömlött vizet fél 3-ra elnyelték a csatornák, a helyreállítási munkák pedig nem akadályozzák a környék közlekedését.

A csepelinfo azt írta: a Szent Imre tértől egészen a Víztoronyig állt a víz Kossuth Lajos utcában. Információik szerint egy 150-es PVC-vízcső törött el a Kis János altábornagy utca 53. előtt. A víznyomócsövet fél kettőre elzárták.

A katasztrófavédelem és a Fővárosi Vízművek munkatársai is nagy létszámban a helyszínen vannak, és kiment a polgármester is, Németh Szilárd. Ő úgy tudja: két tízemeletes panelházban és egy szolgáltatóházban marad ki a vízszolgáltatás – írja a csepelinfo.

A katasztrófavédelem szóvivője, Kisdi Máté szerint a két 10 emeletes panelházban (8 lépcsőházban) és egy szolgáltatóházban nem volt vízszolgáltatás, ami 500 embert érintett.Este 8-tól azonban újra van víz mindenütt.

Forrás: csepel.hu

Címkék: csőtörés