Szabálytalankodott Orbán konvoja

Az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése miatt pénzbüntetést kaptak az érintettek, akik panasszal éltek a határozat miatt.

Amint arról korábban beszámoltunk, egy férfi azt állította, hogy a miniszterelnököt kísérő konvoj az I. kerületben a Batthyány utca–Málna utca kereszteződésben levő gyalogátkelőhelyen több szabályt is megszegve, egy álló autót jobbról megkerült, és az átkelő gyalogosok közé hajtott, ezzel veszélyeztetve több gyermek és felnőtt életét. A járművek megkülönböztető jelzést nem használtak.

A TEK cikkünkre reagálva elismerte, hogy valóban az ő konvojuk haladt el ott és akkor, de mint mondták, “sem a konvoj, sem annak egyetlen tagja sem hajtott gyalogosok közé, így nem veszélyeztette senki testi épségét”.

Ettől függetlenül a főigazgató vizsgálatot rendelt el, és közölték: ha a belső vizsgálat megállapításai indokolják, úgy a vonatkozó jogszabályok szerint járnak el.

Mint megtudtuk, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója szeptember 25-én valóban elrendelt egy fegyelmi eljárást a felelősség megállapítására.

“Az eljárás lefolytatását követően a Terrorelhárítási Központ főigazgatója az eljárás alá vont személyeket – „elsőbbség és előzés szabályainak megsértése” – szabálysértés elkövetése miatt pénzbüntetés fenyítésben részesítette” – közölte a Hír24-gyel a szervezet.

A határozat ellen viszont az érintettek panasszal éltek, ezért a keletkezett iratokat a Terrorelhárítási Központ felterjesztette a panasz elbírálására jogosult elöljáró, a belügyminiszter felé, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Pintér Sándor hol tart az ügyben.

Címkék: orbán viktortek