Bajba jutott autósokat fosztottak ki az autópályán

Deffektet okoztak, majd meglopták a kereket cserélő autóst.

A külföldi sofőr november 18-án este Rajkánál lépte át a szlovák-magyar határt áruval megrakott tehergépkocsijával. Elmondta, hogy az M1-esen Mosonmagyaróvár térségében járműve hátsó gumija kidurrant. A 42 éves férfi a defektes kereket cserélte, mikor a nyitott vezetőfülkéből egy férfi a hátizsákját ellopta.

Megkergette a tolvajt

Utolérte a tolvajt, de az ellökte magától és a szalagkorláton átugorva, a leállósávban várakozó kocsival elhajtott. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás miatt  nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A trükkös tolvajok a kiszemelt áldozat autójának kerekét megszúrják, és amikor az megállásra kényszerül, a járműtől távolabb, a sötétben megállva, gyalogosan lopóznak a gépkocsihoz.

Néhány hasznos tipp a banditák ellen

Kiszálláskor az indítókulcsot vegyék ki a gyújtáskapcsolóból és az ajtókat zárják le. Az utastérben nem ajánlatos értéket hagyni, ha többen utaznak, valaki maradjon a kocsiban, illetve annak közvetlen közelében. Legyenek óvatosak az olyan hirtelen felbukkanó idegenekkel szemben, akik túlzottan segítőkésznek mutatkoznak.