Bezárják az algyői Prímagáz-üzemet

A cég a gázpalacktöltő munkát áttelepíti a Heves megyei Hortra, úgy ítélte meg, hogy Algyőn az üzem adottságai, mivel nincs vasúti lefejtő, ami az importhoz kellene, nem tudják megversenyeztetni a PB-gáz-beszállítókat.

74 ember munkahelye szűnik meg a Szeged melletti Algyőn, mert bezárja palacktöltő üzemét a Prímagáz. A Prímagáz közleményben tudatta: az algyői dolgozók egy részének fel fogják ajánlani a horti munkavégzést, emellett a vállalat a csoportos létszámleépítésben is együttműködik a dolgozói érdekképviseletekkel és a helyi munkaügyi szervekkel.

Az önkormányzatunk próbálja ebbe a nehéz helyzetbe került embereket segíteni – nyilatkozta a HírTV-nek a polgármester. Azt is elmonda, úgy gondolják, hogy közfoglalkoztatás keretében részben tudnak munkát biztosítani – Másrészt az önkormányzatunk tulajdonos a Jura Ipari Parkban Algyőn, és ennek keretében most egy ipari üzemet szeretnénk felépíteni a tulajdonostársakkal közösen, amely legalább 40 ember foglalkoztatását biztosítja. Egy 3000 négyzetméteres iparcsarnokról beszélünk. Egy testápolókat gyártó cég szeretne ősszel Algyőre települni. Bízunk benne, hogy a most elbocsátott dolgozók közül is hamarosan munkát talál jó néhány ezen a telephelyen – közölte Herczeg József.