Fagyos hajnalok lesznek a héten

A hét közepén érkező hideg levegő miatt egyre többször kúszik 0 fok alá a hőmérséklet.

Kedden északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.. Eleinte délen, délkeleten még több, majd egyre kevesebb helyen lesz eső. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10, 16 fok között alakul.

Szerdán egy hidegebb levegő zúdul be az országba, megélénkülő, keleten, északkeleten olykor megerősödő északi, északkeleti széllel. Több-kevesebb napsütésre még számíthatunk, de így sem haladja meg a 15 fokot a hőmérséklet maximumértéke. Hajnalban a derültebb, szélcsendes északi völgyekben már előfordulhat néhol gyenge fagy.

Csütörtökön a fagyzugos, szélvédett helyeken előfordulhat -3, -4 fokos fagy a hajnali órákban és péntekre és szombatra virradóra kell többfelé fagypont alatti minimum-hőmérsékletekre számítani. Általában -1, -3 fok körüli értékek lesznek jellemzőek, de az Északi-középhegység fagyzugos, szélvédett völgyeiben akár -5, -7 fok is előfordulhat, így könnyen új hőmérsékleti minimum-rekordok születhetnek.

Múlt héten az Északi-középhegységben már mértek 0 fok alatti hőmérsékletet hajnalban, Romhányban.

Címkék: időjárásfagy