Szilvát, diót lopnak a kertekből

Több aktuális problémára hívták fel a figyelmet a kishomoki utcafórumon szerdán este Vásárhelyen.

Verik a diót

Benkő Zsolt képviselő Öreg-Kishomokon elmondta, szerdán értesítették, hogy Új-Kishomokon ismét tetten értek a rendőrök valakit terménylopás közben. Ezek az esetek az ősz beköszöntével szaporodnak el. Célpont lehet minden be nem kerített telek, vagy gazdátlan kiskert, ezért felhívta a lakosság figyelmét a fokozott éberségre.

A közbiztonság kérdése mellett itt állandó problémát jelent pár közlekedési anomália. Egy helyben lakó motorosra többen tettek panaszt, de néhány autós is nagy sebességgel közlekedik a keskeny utcákon. A lakók fokozottabb rendőri ellenőrzést, egyes kereszteződésekhez pedig domború tükröt kértek a képviselőtől.

Nem is kert, őserdő

Sok kert igen elhanyagolt állapotban van a városrészben. Egy a Vajnai utcában található telekre a két szomszéd is panaszt tett. A tulajdonosok már régen elhunytak, a két örökös pedig nem látogatja a kertet. Ott méteres a gaz, szemét és kidőlt fák borulnak át mindkét szomszédba.

Benkő Zsolt segítséget ígért a problémákra, majd lakossági kérdésre elmondta, Öreg-Kishomokon nem várható egyenlőre csatornázás, bár ez felmerült minden külterületi városrész esetében. Szikáncs például kisebb lélekszámú, de Öreg-Kishomok sokkal nagyobb területen fekszik, a beépítettsége pedig kisebb. Így ezeken a településrészekre nincs pályázati lehetőség, és nagyon sokba kerülne a csatornázás megvalósítása.