Hódmezővásárhelyen készül a világ legnagyobb RC autója

Négy fiatal üzleti lehetőséget is lát az általuk megalkotott 80 kilós távirányítású autóban.

Kiss Attila,és Csaba, Molnár Csaba, valamint Ferenczy Gábor, azaz a Mammuth Works nem kevesebbre, mint a világ legnagyobb távirányítású autójának gyártására adták a fejüket.

A Kiss testvérek gyermekkori álma valósult meg, amikor megépítették a Trophy Truck elődjét, pedig már felnőttként kezdtek RC – radio controlled – autókkal foglakozni. A bolti autókat kicsinek, könnyűnek találták ezért egy saját modell építésébe fogtak. Abban egy kétütemű gyermekquad motor kapott helyett.

Az első jármű megjárta az nemzetközi szakirodalmat, internetet és fórumokat. A sok visszajelzés után döntöttek úgy, még komolyabb projektbe kezdenek. A tisztán saját erőből épült modell egy 125 köbcentis quad motort rejt, egy eredeti autónak az egyharmada, technikailag szakasztott mása, ülések nélkül persze.

A csapat egy fejlett fedélzeti komputert is szerelt a járműbe. A kocsi terepen is úgy viselkedik mint igazi társai, és egészen különleges élményt nyújt az irányítása.

A kezdeti médiavisszhang után a srácok többet vártak, de tervüket nem adják fel. További modelleket terveznek, és szeretnének befektetőt találni a sorozatgyártáshoz. Az első modellt három felszereltséggel akarják piacra dobni 5500 és 15.000 dollár közötti áron.

A kocsiról igen meggyőző videót is készítettek, amit hamarosan folytatnak, valamint a marketing alapjait is lefektették. Célközönségük lehet a világon minden olyan felnőtt, aki egy “nagy gyerek”.