Hiába várták az iskolák a pályázati pénzeket

A Népszava úgy tudja, az országban számos középiskola nem kapta meg az "Út a tudományhoz" programban az idén februárban elnyert pályázati támogatásokat, bár az elszámolást már júniusban bekérték tőlük.

A lapnak az egyik középiskola tanára elmondta: 750 ezer forintot nyertek, amiből eszközbeszerzést, valamint a résztvevő tanárok és diákok néhány ezer forintos ösztöndíját fedezték volna, ám az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) – az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) háttérintézménye – nem utalta át a pénzt, csak egy e-mailt küldött a pedagógusnak, felszólítva, hogy június 30-ig küldje el a pályázati pénz felhasználásának tételes elszámolását.

A Népszava szerint több hasonló eset is előfordult a hazai középiskolákban. A tárca lapzártáig nem válaszolt az újságnak az ügyben feltett kérdéseire.

Az EMET honlapja szerint a program célja “a középfokú iskolai oktatásban részt vevő természettudományos érdeklődésű tanulók tehetséggondozása oly módon, hogy a tanulók mentori támogatással kipróbálhassák magukat egyéni és csoportosan végzett kutatásokban is”.

Címkék: pályázatiskolák