Kósa a hatalom természetéről és a gyerekverés előnyeiről

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint „a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek”.
Kapcsolódó cikkek

Debrecen polgármestere a helyi Tóth Árpád Gimnázium tanévnyitóján 16 percig beszélt fejből – írja a Nol.hu. Kósa Lajos elárulta, hogy az iskola vezetése két éve nem mer neki ellentmondani, mert azt nem szokás. Amit ezután az oktatásban mondanak, “az parancs”, aki pedig nem jól teljesít, ahelyett mást kell keresni – tette hozzá.

“Nagyon-nagyon sok tanulmány, kutatási eredmény szól arról, hogy fantasztikusan fontos egy ország számára, hogy a legtehetségesebbekkel hogyan bánik, hogyan gondozza őket, ezért az egész átalakítást tulajdonképpen az motiválta, hogy próbáljuk meg megváltoztatni az oktatási rendszerünket, és erőnek erejével elérni, hogy a legrosszabb tíz százalék a legjobbak között legyen, meg a legjobb tíz százalék is a legjobb tíz százalék között legyen” – mondta Kósa Lajos.


Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Szerinte azért muszáj ezt csinálni, mert a tanárokon, a minőségellenőrzésen, a minőségbiztosításon, a követelményeken múlik az, hogy egyébként a gyerekek hogyan fognak teljesíteni, mert „amúgy a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek, de e legtehetségesebb gyerek is, ha nem fogják a kezét, akkor elkallódik, elvész”.

A debreceni polgármester szokatlanul őszinte beszédének további részletei a Nol.hu-n. A vagy.hu a tanévnyitó vágatlan videóját is megszerezte.

A Tóth Árpád Gimnáziumban öt alföldi megye – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg – általános és középiskolai igazgatóinak tartott szakmai tanévnyitót a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), amelynek elnöke azt mondta: eddig az átadás-átvétellel voltak elfoglalva, most jutottak el oda, hogy a tankerületi igazgatók után az iskolaigazgatókkal is közvetlenül felvegyék a kapcsolatot.

Címkék: tanévkezdés