Egy óra alatt összefoghat Bajnai és Mesterházy

Egy óra alatt létre lehet hozni az ellenzéki szövetséget, ahhoz csak még egy óra tárgyalás és jóindulat kell – jelentette ki Bajnai Gordon.
Kapcsolódó cikkek

Ennek érdekében az Együtt-PM elfogadja Mesterházy Attilának, a szocialisták elnök-frakcióvezetőjének pénteken ismertetett, a 106 egyéni körzet felosztására vonatkozó javaslatát, és ezt minden további alkudozás nélkül tárgyalási alapnak tekintik.

Ha a szövetség létrejött, a közös miniszterelnök-jelölt személyét úgy kell kiválasztani, hogy a választók legszélesebb körének véleményét vegyék figyelembe – folytatta Bajnai Gordon. Ehhez egy gyors, olcsó, ellenőrizhető és kívülről nem manipulálható megoldást kell alkalmazni, az Együtt-PM emiatt egy rövid, mozgósító jellegű kampányt követő nagymintás közvélemény-kutatást javasolt pénteken.

Miután Mesterházy Attila arról beszélt, hogy közvetlenül is be kell vonni a választókat, az Együtt-PM kíváncsian várja az MSZP-nek azt a javaslatát, amelyik megfelel az összes felsorolt kritériumnak – mondta az Együtt-PM vezetője.