Csecsemővel interpellálták Hoffmann Rózsát

A Jobbik előhúzta a cukiságkártyát, de a kormánypártokból csak Hoffmann Rózsa hatódott meg.

Idén májusban született, ma pedig már a parlamenti ülésteremben hívta fel magára a figyelmet a jobbikos Novák Előd-Dúró Dóra házaspár legkisebb gyereke, Novák Bottyán János.

A kisgyerekkel érkező Novákék nem egymás mellett ülnek, így amikor az anyuka felállt, hogy kérdést tegyen fel a közoktatási államtitkárnak, a 3-4 székkel arrébb ülő apa vette kezébe a kis Bottyán Jánost.

Forrás: Facebook/Novák Előd

Az idillnek a fiatal anyuka interpellációja vetett véget, aki azt kérdezte Hoffmann Rózsától, hogy „Miért hazudnak a politikusoknak?”. Az államtitkárasszony válaszában sajnálkozott, hogy Dúró képviselőnő annyit használja a hazugság szót, majd elkezdett olvadozni.

„Egyébként szeretettel köszöntöm a kicsi babát. Olyan szép! Alig tudtam megszólalni” – érzékenyült el a diákok tízezreit elkeserítő államtitkár, majd a dúrói viszontválasz után az Országgyűlés szavazott: 184 igennel, 39 nem és 4 tartózkodás mellett elfogadták Hoffmann Rózsa válaszát, amit a Novák család kérdésére adott.

A kis Bottyán János egyébként nem mutatott szolidaritást a szülők párttársaival, ugyanis a Szilágyi György interpellációja alatt vigasztalhatatlanul sírni kezdett, így Dúró Dóra karjaiban inkább elhagyta az üléstermet.

Arról nincs információnk, hogy Novákék tervezik-e lányuk, Hunóra hadrendbe állítását a kormány ellen.

 

A nagymamát kitiltották

Dúró Dóra közleménye szerint a babavigyázó nagymama kitiltása miatt kellett a mai országgyűlésre bevinnie a még szoptatott kisfiukat.

“Miután a Jobbik júniusban megakadályozta, hogy házszabályszerűen elfogadják a hazaáruló földtörvényt, Kövér László törvénytelen és kicsinyes bosszújaként kitiltotta képviselőcsoportunk összes szakértőjét, valamint személyi titkárainkat, egyéb munkatársainkat a Parlamentből és annak irodaházából. A kollektív büntetés keretében napi belépési engedélyt sem tudunk kiállítani vendégeinknek, tárgyalópartnereinknek, egyáltalán senkinek.

Esetemben nemcsak a munkámat nehezíti meg, de az ülésen való részvételt is ellehetetleníthetné Kövér, ugyanis nem tudom bejuttatni az Országházba babavigyázóként sem édesanyámat, sem anyósomat, ahogy szoktam. Így négy hónapos kisfiamtól távol kellene töltenem az egész időt, ami lehetetlenné tenné például a szoptatást.

Fiam, Novák Bottyán János amúgy annyira nyugodt baba, hogy többen azzal viccelődtek a frakciónkban: el sem hiszik, hogy Előd az apja. De aztán láthatták, milyen otthonosan érzi magát a csecsemő nála, amikor ma az interpellációm alatt átadtam neki Botyit. Ha sírni fog, persze mindig kivisszük az ülésteremből, de kénytelenek leszünk valahogy így boldogulni Kövér kiskirályságában. Amúgy a Jobbik Országos Elnökségének ülésein is rendszeresen részt vesz a baba, amikor nekem pl. bizottsági ülésem van, mert ahogy Vona Gábor fogalmazott: bababarát elnökséget vezet. De nem is kell féljen: Bottyán tud titkot tartani”. Dúró Dóra