Eleged van a véres állatos képekből? Itt egy megoldás

A magyar állatvédők- és menhelyek többségében (tisztelet a kivételnek) elborzasztó képekkel támadnak a Facebookon, olyanokkal, amiket az ember inkább nem nyit meg, ehelyett gyorsan lehájdolja azt, aki a posztot feltette. Ha az ember külföldi szájtokat nézeget, egészen más tapasztal: Nagy-Brittannia egyik legrégebbi állatmenhelye például cuki képeket vet be, amikről az embernek rögtön az örökbefogadás jut az eszébe.

Egy ismerős által akadtunk rá a Battersea Dogs & Cats Home nevezetű állatvédő-állatmenhely oldalra, amit őszintén szólva először félve nyitottunk meg. Ebben a témában ugyanis a hazai tapasztalataink elég rosszak voltak, állatvédő ismerőseink zöme sokszor vérben tocsogó kutyákkal, macskákkal, és még az erős idegzetűeknek is erős történetekkel próbált az örökbefogadásra rávenni minket. Vannak persze kivételek.

Az angol oldalt meglátogatva az első kép láttán – meglepetésünkre – az első gondolatunk az volt, hogy jaj, de kár, hogy ezt a kutyát nem fogadhatjuk örökbe. Merthogy a britek egyik leghíresebb állatmenhelye a magyar “jellemzők” egyikének sem felel meg: itt nincsenek véres képek, ehelyett úgy próbálnak gazdit találni a kiskedvenceknek, hogy az állatok lehető legaranyosabb arcát mutatják meg.

Például, így:

Forrás: Facebook/Battersea Dogs & Cats Home

Az ember azonnal megdögönyözné, és hazavinné őket, nem? Egyébként a legtöbb állathoz személyes bemutatást is fűznek.

Hogy mi kell az ennyire jó képekhez, azt nem tudjuk, viszont szívesen indítanánk vitát az olvasók és a szakma körében: jó az, ami itthon jellemzőnek mondható, vagy inkább adaptáljuk „az angol módszert”. És ha profi fotós kell ahhoz, hogy ilyen képek készüljenek, akkor lenne, aki bevállalná ingyen?

Várjuk a véleményeket kommentben, aztán ha úgy alakul felkeressük a szakmabelieket is, hogy mit szólnak ehhez.