Bújocskázásba fog a nap

Felhős, mégis nyárias idő lesz, de nem kell kánikulára számítani

Csütörtökön északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte főként a középső és keleti országrészben néhol zápor, zivatar még előfordulhat. A helyenként erős északi szél tovább mérséklődik. Zivatar környékén viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet késő este 18, 25 fok között alakul.

Fotó: AFP / Leo Ramirez

A változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap pénteken. Csapadék nem valószínű. Keleten helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Szombaton nyugat felől megnövekszik, a Dunántúlon helyenként meg is vastagszik a felhőzet, és ott egy-egy zápor, zivatar előfordulhat, keleten ugyanakkor szűrt napsütésre számíthatunk. Megélénkül a keleti, északkeleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 29 fok között várható.

Általában sok lesz felettünk a felhő vasárnap, hosszabb napos időszakokra inkább csak keleten, délkeleten számíthatunk. Több helyen várható eső, zápor, elsősorban a keleti és a déli országrészben zivatarok is előfordulnak, egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat. Élénk, néhol erős lesz a keleti szél, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északnyugaton 22, délen, délkeleten 28 fok körül alakul.

Címkék: időjárás