Visszafogottabb lesz a nyár

Felhőket és átmenetileg lehűlést hoz egy hidegfront, de a hosszú hétvégén megint 30 fok feletti hőmérsékletre számíthatunk.

Kedden egy hidegfront hatására délutántól elsősorban nyugaton, északnyugaton és északon számíthatunk záporok, helyenként zivatarok kialakulására, előtte azonban hazánk nagy részén még több órás napsütés várható. Az északnyugatira, északira forduló szél feltámad, de a front előtt még 28 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán viszonylag sok lesz felettünk a felhő, délkeleten lehetnek hosszabb napos időszakok. Elszórtan még kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat. Gyakran lesz élénk, helyenként erős az északnyugati, északi szél, délutánra 21 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön már kevés felhőre, sok napsütésre van kilátás, fokozatosan mérséklődik a légmozgás is. A nappali csúcshőmérséklet 25 és 30 fok körül alakul.

Pénteken és a hosszú hétvége első felében nyugodt, napos, nyári időre van kilátás, csapadék nem várható. Friss hajnalokra készülhetünk, napközben pedig egyre többfelé emelkedik ismét 30 fok fölé a hőmérséklet.

Címkék: időjárás