Ma Budapesten pusztíthat a szél

Nyugodtan lehet szabadtéri programokat szervezni a hétvégére. Pénteken még keleten lehetnek heves zivatarok, de a szél a fővárosban és a Dunántúlon is erős lesz.

Hazánk nagy részén túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben délnyugaton, majd főleg északon, északkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, helyenként kialakulhat záporeső, északkeleten egy-egy zivatar – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, főként a Dunántúl északi felén és a főváros térségében gyakran megerősödik. Zivatar térségében átmenetileg viharos széllökés is előfordulhat. A hőmérséklet délután általában 24–28, késő este 16–21 fok között valószínű.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést heves zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki a meteorológiai szolgálat.

A hétvégén is marad a nyárias idő sok napsütéssel, egy-egy zápor legfeljebb északon, északkeleten fordulhat elő – írja az Időkép.hu. Időnként élénk lehet az északnyugati szél, a kissé hűvös hajnal után 24-29 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap is túlnyomóan napos időre van kilátás, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből szintén inkább északon, északkeleten alakulhat ki zápor, esetleg gyenge zivatar. A Dunántúlon még élénk lehet az északnyugati szél, 24-30 C várható.

Címkék: időjárásvihar