Bővül-e a parkoló zóna?

Új utak, útpadkák és megújult parkolóhelyek épülnek Vásárhelyen a nyári útfelújítások során. Sokakban felmerült, kiterjesztik-e a parkoló övezetet.

A Hódtóban már csaknem, a Hóvirág utcán teljesen elkészült az új útburkolat, sőt a jobb oldali sáv parkolói, útpadkái is megújultak.

A Rudnay és a Munkácsy utcák között is fehér aprókaviccsal alakították ki az útpadka és a járda közötti területet, és itt parkolni is lehet, viszont a következő szakasz a Munkácsy utcától, hiába hasonló, ott már kihelyezték a megállni tilos táblákat.

Megkérdeztük Magyar Józsefet, a Városellátó ügyvezetőjét, tervezik-e a parkoló övezet kiterjesztését. Az ügyvezető elmondta, ők nem, ez közgyűlés hatásköre lehet, de nem látja indokoltnak a parkoló zóna meghosszabbítását. A Hódtóban egyértelműen rengeteg a parkolóhely, a környező bevásárlóközpontok parkolójában, mindig találnak helyet az itt lakók. A Hóvirág és Rudnay utcákon sem lenne célszerű zónát bővíteni, mert a parkolás, ez esetben a hátsó udvarokra, illetve a Kodály Zoltán utca belső parkolóiba tolódna, előidézve akár azt is, hogy az ott lakók nem tudnának megállni autóikkal.

Címkék: