Ittasan, autóval igyekezett fesztiválozni Sopronban

Gyorsított bírósági ítéletét viheti magával a VOLT fesztivál végeztével az a 21 éves leányfalui férfi, akit ittas járművezetés miatt állítottak meg a készenléti járőrök Sopronban.

Sopronban, a Kőszegi úton állították meg a Készenléti Rendőrség járőrei a nagy sebességgel haladó Suzuki személygépkocsit 2013. július 3-án a kora esti órákban.

A járműben hat, a Volt Fesztiválon szórakozó fiatal utazott. A 21 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, a leányfalui illetékességű férfit a szükséges mintavételre állították elő a járőrök. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették tőle. A fiatal a járőröknek elismerte hogy jócskán fogyasztott alkoholt, majd ezt követően ült a volán mögé.

Ty. Tamást közlekedési szabályszegés miatt a rendőrök megbírságolták, ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt gyorsított eljárásban a Soproni Rendőrkapitányság bíróság elé állítását kezdeményezte.

A rendőrség ismételten felhívja a közlekedők figyelmét, hogy alkohol fogyasztását követően, soha ne üljenek volán mögé. A kis mennyiségben elfogyasztott alkohol is olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek tompulása – melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.