Átlépjük a harmincas határt

A héten most már minden nap harminc fok feletti időre számíthatunk.

Szerdán túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de nyugaton, északnyugaton helyenként megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27, 31 fok között alakul.

Napos időre számíthatunk csütörtökön is északnyugaton több, másutt kevés gomolyfelhővel. Az északnyugati, nyugati határvidéken egy-egy zápor, zivatar esetleg előfordulhat, egyébként csapadék nem lesz. Az északi szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között várható.

Pénteken sem szenvedünk majd hiányt napsütésben, és nem hagy a nappali gomolyfelhő-képződés sem. Északkeleten, keleten elszórtan, nyugaton néhol kialakulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél időnként megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében is várhatóak átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

A hétvégén is hasonló idő várható, de hajnalra már csak 13 fokra hűlhet le a hőmérséklet.

Címkék: időjárás