Levéli kettős gyilkosság: az asszony után magával is végzett

Előbb a párját szúrta le, aztán pár nap múlva öngyilkos lett.

Friss:

A kiszivárgott hírek szerint a rendőrség megoldást talált a levéli kettős gyilkosságra. Mint korábban írtuk, a 42 éves férfi és 52 éves hölgy élettársa között mindennaposak voltak a viták, amiről tudtak a falubeliek, de a rendőrök is, hisz gyakran nekik kellett közbelépniük. Egy ilyen, pár nappal ezelőtti vita mérgesedhetett el annyira, hogy a férfi kést ragadott és leszúrta élettársát. Vélhetően a helyszíni szemle megállapításai után ezt erősítette meg az orvos szakértői boncolás is.

A nőt utoljára vasárnap látták, a férfit még kedden is a kocsmában, de akkor már élettársa nélkül. A börtön elől csak az öngyilkosságba menekülhetett: magával is úgy végzett, mint élettársával.

Az asszonyt egyetlen késszúrással ölte meg. Ezután még két napig együtt élt a családi házban a holttesttel.

A 42 éves férfit családja korábban elzavarta a szülői házból, alkoholizáló, agresszív viselkedése miatt. Az asszony gyermekeivel közös háztartásban éltek, ők az emeleten, a fiatalok a földszinten.  A megölt asszony földszinten élő veje talált rá végül az ablakon bemászva a holttestekre, az asszonyéra a konyhában, a férfiére a szobában.

A gyilkos korábban tíz évet börtönben töltött. Akkor is csaknem késsel ölt: a levéli pénzváltót rabolta ki, úgy, hogy életveszélyesen megsebesítette az ott dolgozó alkalmazottat.

A hírek szerint az asszonyt egyetlen szúrással szíven találta. A nő elvérzett. Két napig eljárt hazulról, volt a kocsmában is. Ezután döntött úgy, hogy nem vonul újra börtönbe: magán több sebet is ejtve végül a saját nyakát elvágva menekült az öngyilkosságba.

Előzmények:

Meggyilkoltak egy 42 éves férfit és 52 éves élettársát.

Az áldozatok élettársak voltak, közösen éltek a levéli házban. Holttestükre szerdán, az esti órákban egyik rokonuk talált rá, ő értesítette a rendőrséget, akik egész éjjel helyszíneltek az épületben.

A vizsgálatok során idegenkezűségre utaló nyomokat is találtak, ezért gyilkosság miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.

(fotó: MTI)

Az utcában lakók is csak találgatják, mi történhetett. A Kisalföld által megkérdezett szomszédok egyike sem hallott semmit gyanúsat tegnap este, csak a szirénázó rendőrautókra figyeltek fel. A ház lakóit jól ismerték, ám mint mondták: találgatásokba nem szeretnének bocsátkozni – írja a kisalfold.hu.

A megye rendőri vezetése azt is hozzátette: az utóbbi egy évtizedben minden gyilkossági ügyet felderített Győr-Moson-Sopron megyében.