Egyre több pénz marad a zsebünkben?

Folyamatosan nő a fizetések és a nyugdíjak értéke Magyarországon - mondta Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Zsebeket kiforgatni, nézzük tényleg zörög-e még benne valami?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatai szerint január-áprilisban a bruttó átlagkeresetek 3,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit a nemzetgazdaságban – a legalább 5 embert foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél.

Egyre több fizetés marad a magyar emberek zsebében – kommentálta a KSH jelentését Hoppál Péter, hozzátéve, hogy a bérek mellett a nyugdíjak értéke is érzékelhetően növekszik. Megjegyezte, a rezsicsökkentés ugyancsak azt szolgálja, hogy több maradjon az emberek pénztárcájában.

“Nem volt ez mindig így, hiszen 2010 előtt volt olyan év, amikor 6 vagy akár 8 százalékos mértékű is volt az infláció”, és ez, valamint a magas adók és rezsiárak elvitték az emberek fizetését és nyugdíját – mondta a Fidesz szóvivője.

Ma ezzel szemben egy másik szemlélet jellemzi a kormányzati politikát: alacsony az infláció, csökkennek a rezsiköltségek, és folyamatosan nő a fizetések, valamint a nyugdíjak értéke – hangsúlyozta Hoppál Péter.

A kormánypárti politikust arról a keddi Magyar Nemzet-írásról is faggatták, amely szerint Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke egy zárt ajtók mögött megtartott június eleji angliai konferencián, a Magyarországról szóló negyedórás megbeszélésen egyebek mellett arról biztosította az egybegyűlteket, hogy mindent megtesz a jövő évi országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében.

Hoppál Péter erre reagálva azt mondta: “a baloldal nemzetközi kapcsolatait használja fel, hogy még Viviane Redinget is megingassa az ő álláspontjában”. A szóvivő hozzátette, az Európai Bizottság alelnökét “jó szívvel látjuk Magyarországon, jöjjön el és tapasztalja meg, hogy akár tanulhatnak is az itteni intézményrendszer stabilitásából, működéséből és demokratikus mivoltából”.