Székesfehérvár a Rubicon különszámában

A Rubicon című történelmi folyóirat 2013. júniusi kiadásában Székesfehérvár és a magyar köztörténet kapcsolatát ismerhetik meg a város lakói, az olvasók. A lapszámot június 14-én (pénteken) 17.00 órakor mutatják be a Városháza nagytanácstermében.

A 2013-as Szent István Emlékévben a történelmi magazin különszámában lehetőség nyílik arra, hogy Székesfehérvár múltja és gazdag történelme országosan is ismertté váljon. A kiadványban a város történetének számos fontos csomópontja megragadható, amely akár még a székesfehérváriak előtt sem volt ismert a maga teljességében.

A júniusi Rubicon-szám a 2013-as Szent István Emlékév történelmi, szellemi és kulturális hátterét is bemutatva, hozzájárul az ünnepi év üzenetének széles körben történő megismertetéséhez, és érdekes, új információkat nyújt a város múltjáról.

A „Szent István nyomában – Székesfehérvár a magyar koronázóváros” címet viselő kiadványban többek között Hermann Róbert, Csurgai Horváth József, Ujváry Gábor, Gärtner Petra, Mózessy Gergely, Kovács Péter és Rácz Piroska írásait olvashatják.

A körültekintő igényességgel készült cikkeket, fotókat és illusztrációkat tartalmazó tematikus kiadványt június 14-én, pénteken 17.00 órakor mutatják be a Városháza nagytanácstermében. A programon részt vesz dr. Cser-Palkovics András polgármester. A bemutatón dr. Csurgai Horváth József, a 2013-as Emlékbizottság elnöke beszélget a Rubicon folyóirat főszerkesztőjével, Rácz Árpáddal és a cikkek szerzőivel.