Kiütötte magát az ittas fémtolvaj lopás közben

Ismerősei adták az ötletet a lopáshoz annak az 57 éves győri férfinak, akit a telephelyről történő „távozása” közben baleset ért. A telephely rendésze talált rá a földön fekvő férfira, aki időközben a lopott értékeket már az utcára kiszórta.

A hajnali órákban érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy Győr egyik hulladékudvarában egy tolvajt tartanak vissza.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy az 57 éves férfi a hajnali órákban átmászott a hulladékudvar kerítésén, majd a telephelyen több fémtárgyat gyűjtött össze, amelyeket  – számítógép, fritőz, fazekak, rozsdás fűrészek, antenna – a kerítésen át az útra szórt ki. Miközben ő maga is távozóban volt, a kerítésen megcsúszott és földre esett. A biztonsági szolgálat munkatársa talált rá az alkoholtól elszenderült férfira.

Egy nappal korábban, ugyancsak hulladékgyűjtőket tartóztattak fel a biztonsági szolgálat járőrei.

A négy fős társaság egy Trabant kombival akarta a mikorhullámú sütőt, a DVD lejátszót és a varrógépet eltulajdonítani. A rendőri vizsgálat során az is megállapítást nyert, hogy a jármű forgalmi érvényessége lejárt, a járművet vezető 44 éves asszony pedig nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A Győri Rendőrkapitányság mindkét ügyben lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást K. Mária, Szt. Roland és V. János győri lakosok ellen.