Sorsjegyet is árulnának a trafikosok

Eddig kétszáz trafikos kérte, hogy sorsjegyet árulhasson. Egy javaslat értelmében pedig akár dohányárut is kínálhatnának az utcai pavilonok.
Kapcsolódó cikkek

Eddig mindössze kétszáz trafikos adott be kérelmet a Szerencsejáték Zrt.-hez, hogy a trafiktörvény értelmében sorsjegyet és lottószelvényt is árusíthasson július 1-jétől nyíló nemzeti dohányboltjában – írja a Népszabadság. A vállalat eddig egyetlen trafikossal sem kötött szerződést, jelenleg a jelentkezők nyilvántartásba vétele folyik.

Szigorú elbírálás

Mint a Szerencsejáték Zrt.-nél elmondták, a nemzeti dohányboltokban való szerencsejáték-értékesítésre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a cég bármely más partnerére. A csatlakozási kérelmek elbírálásakor megvizsgálják például az üzlet elhelyezkedését, a jelentkezőknek biztonsági átvilágításon is át kell esniük, sőt az értékesítési szerződés megkötéséhez a jelentkezőknek le kell tenniük egy, a forgalomtól függően akár több százezer forintos óvadékot is.

Trafik vs. utcai pavilon

Dohányáru-, fagylalt- és jégkrém-, valamint édesség- és üdítőital-árusítással is bővítené a főváros illetékességébe tartozó utcai árusító pavilonok engedélyezett tevékenységi körét a fideszes György István főpolgármester-helyettes. A javaslat szerint éppen azokkal a fogyasztási cikkekkel (a szeszesital kivételével)  bővülne az eddig jellemzően csak újság-, virág-, esetleg gyümölcsárusítással foglalkozó pavilonok funkciója, amelyeket a nemzeti dohányboltok árusíthatnak – írja a Népszava.

A főpolgármester-helyettes a főváros illetékes testülete, a közterület-foglalási engedélyeket is kiadó közterület-hasznosítási bizottság keddi ülésére nyújtotta be erről szóló javaslatát, ám végleges döntés még nem született a kérdésben.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Címkék: trafiktrafiikmutyi