Nyárias fordulat zivatarokkal

Szerdától felmelegedés kezdődik, azonban maradnak a záporok, zivatarok.

Sokakban már felmerült a gondolata annak, hogy idén a nyár szabadságra vonul. Nos úgy tűnik, a héten végre beköszönt az igazi kora nyárias időjárás, a hőmérséklet a hét második felére eléri az ilyenkor szokásos értékeket, habár marad a tipikus medárdi időjárás: a megnövekvő gomolyfelhőkből elsősorban a délutáni, kora esti órákban nap mint nap kialakulhatnak záporok, zivatarok  – írja az Időkép.

Kedden még az átlagosnál jó néhány fokkal hűvösebb időre kellett számíthatunk, többfelé ismét elázhattunk.

Szerdán már emelkedik a hőmérséklet, a legtöbb helyen meghaladja majd a 20 fokot és a szél is jelentősen veszít erejéből, már csak a Dunántúlon lehetnek élénkebb lökések. Továbbra is gyakran lesz azonban erősen felhős az ég fölöttünk és több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Csütörtöktől a hét végéig további melegedésre van kilátás, megenyhülnek a hajnalok is, a hét utolsó napjaiban már 15 fok körüli minimumértékek lesznek meghatározóak, és napközben is egyre többfelé meghaladja a hőmérséklet a 25 fokot. Emellett több napsütésben bízhatunk, de főként a délutáni, kora esti órákban továbbra is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és szórványosan a folytatásban is kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyek közül néhány bizony heves is lehet. Ezeket nagyobb méretű jég, felhőszakadás, illetve viharos széllökések kísérhetik. Semmi kétség tehát, itt az igazi Medárd.