Barátnője talált rá a váci lány holttestére

Két nap alatt legyőzte az agyhártyagyulladás a gimnazistát.

Pár nap leforgása alatt végzett a gyilkos kór azzal a lánnyal, akinek halálhírét kedden erősítette meg az ÁNTSZ. A 17 éves Reni már egy ideje nem a szüleivel, hanem ismerősöknél lakott, mert nem jött ki édesanyja új párjával. A Blikk azt írja, a fiatal csütörtökön náthás lett, péntekre pedig már be is lázasodott, ezért iskolába sem ment. A háziorvos az influenzás tünetekre antibiotikumot írt fel neki, és hazaküldte pihenni. A kamasz láza azonban tovább emelkedett, s délutánra már hányt is. Estére úgy tűnt, valamivel jobban lett, szombat reggel azonban már hiába próbálta ébresztgetni a barátnője.

Az ÁNTSZ szakemberei a tragédia után fertőtlenítették a gimnázium épületét, és felkutatták azokat, akik szoros kapcsolatba kerültek a szerencsétlenül járt kamasszal. A váci járási tisztifőorvos, dr. Nagy Magdolna lapunknak kedden azt mondta: minden intézkedést megtettek annak érdekében, hogy ne legyen járvány. Kaptak gyógyszert a kislány osztálytársai, rokonai és sporttársai is. Emellett „göngyölítik tovább”, hogy ki az, aki találkozhatott a lánnyal az elmúlt 10 napban.

Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője a Blikknek elmondta: összesen 106 embert láttak el a megfelelő antibiotikummal a családtagok, a közeli ismerősök és az iskolatársak közül. Hozzátette: egyelőre nem tudni, hogy a meningitis A, B vagy C típusa fertőzött-e Vácott.