Bréking: lemondott egy fideszes a trafikjairól

Nánási Kocsis Norbert miskolci önkormányzati képviselő bejelentette, hozzátartozói inkább lemondanak trafikjaikról: összesen nyolcat nyertek.

“Az elmúlt időszakban a személyemet, hozzátartozóimat és politikai közösségemet ért támadások miatt, egyben tiltakozásom kifejezéseként az az álláspontom alakult ki, hogy helyesebb, ha hozzátartozóim az elnyert koncessziós lehetőségekkel nem élnek, a vonatkozó szerződéseket nem írják alá” – jelentette be közleményében Nánási Kocsis Norbert, miskolci önkormányzati képviselő.

Forrás: fidesz.hu

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy képviselőként sem a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogosultságát eldönteni hivatott pályázatok előkészítésében, sem magának a döntési folyamatnak a befolyásolásában nem vett részt. A képviselő azt reméli, hogy ezzel a döntésükkel újabb esélyekhez jutnak az eddig is dohány-kiskereskedelemmel foglalkozó helyi vállalkozók.

Az önkormányzati képviselő párja, Dr. Birinyi Ildikó fogorvos négy trafikra nyert üzemeltetési jogot. Birinyi Béláné pedig szintén négy dohányboltot nyert.

Az MSZP gyorsan reagált is Nánási-Kocsis bejelentésére. Közleményükben azt írták: ugyanezt a lépést várnák el a többi kormánypárti politikustól, Takács Gábortól, Csiba Gábortól és Sebestyén Lászlótól is.