Trafikmutyi: offshore-lovagokkal indul a biznisz

Egy volt continentalos álláshirdetésben keresi az eladókat, egészen pontosan 84 főt. Elméletileg egy ember összesen öt koncessziót nyerhetett, nem százat.

Furcsa hirdetést találtunk a Trafikmutyi blog bejegyzéseit olvasgatva. A hirdetésben nemzeti dohányboltokba keresnek eladó-pénztárosokat, összesen 84-et. Ez már önmagában is izgalmas, mivel egy személy összesen csak 5 koncessziót nyerhetett, a hirdetésben viszont tömegesen keresik az ország minden pontjára az új munkatársakat. A hirdetést egyetlen személy adta fel, aki kontaktként az office@trakk.hu e-mail címet jelölte meg.

A bejegyzésből kiderül, a trakk.hu domain a Szeplast Compound Kft. tulajdona, amelynek  első látásra semmi köze sincs a cigiárusításhoz, tevékenységi körei között sem szerepel a dohányáru kiskereskedelem. A tulajdonosokra ránézve aztán már ki is tisztult a kép: a cég egyik tulajdonosa Martonosi István, a Continental egykori dolgozója.

A Blikk.hu információi szerint a Szeplast cégcsoport fő Zrt-jének tulajdonosai között nemcsak trafiknyertesek, hanem egy Seychelle-szigeteki cég is van.

A hvg.hu korábbi cikkéből kiderül, nemcsak az álláshirdetésekben rajzolódik ki az új nemzeti-continentalos trafikhálózat. Bár a Continental Zrt. vezetője tagadta, hogy központilag szervezték volna a csoporthoz kötődő tisztségviselők, alkalmazottak, barátok és rokonok pályázatát, egy közvetett érdekeltségen keresztül  27 domainnevet regisztráltak csupa nemzeti dohányos trafikra.

Mint ismert, a Continental-csoport vezetője, ifj Sánta János részt vett a trafiktörvény kidolgozásában, a Brüsszelbe kiküldött törvényt például az ő gépén hozták létre. Sánta János régóta jó barátja Lázár Jánosnak, a trafiktörvény kitalálójának, élharcosának.