Melyik épület kapja idén a Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat?

Május 10-ig várják a javaslatokat az idei Fejér Megyei Építőipari Nívódíjra.

Az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara által alapított díjra azok a magas színvonalon készült építőipari alkotások javasolhatók, amelyek legalább öt éve használatbavételi engedéllyel üzemelnek, kedvezően alakították a város arculatát, és karbantartatásuk, működtetésük példaszerű.Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítási munkáira adományozható Nívódíj.

A Díj odaítélésében nem lehet meghatározó az alkotás jellege, tulajdonviszonya. Ugyanakkor, meghatározó az üzemeltetés gazdaságossága, a karbantartottság, a települést formáló, szépítő hatása. A Díj, azon alkotásoknak adható, amelyekre a szakma, a lakosság, vagy annak valamely civil szervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a kivitelező, vagy a tulajdonos is. A Díj az alkotásra felhelyezett feliratos márványtáblából, illetve a tulajdonosnak, üzemeltetőnek átadott díszes oklevélből áll.

Az ajánlás tartalmazza a díjazásra javasolt alkotás beazonosítható megnevezését, pontos címét. Hasznos segítség lehet a tervezők, kivitelezők adatainak megadása, vagy fénykép csatolása a javaslathoz. A Díj odaítéléséről az Alapítók által delegált 2-2 főből, illetve a Fejér megyei főépítészekből álló szakmai zsűri dönt, szigorúan szakmai alapon.

A javaslatokat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara címére (8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.) postai úton megküldve, vagy ugyanitt, az információszolgálaton található „Fejér Megyei Építőipari Nívódíj” feliratú dobozba helyezve lehet megtenni. Jelölni lehet továbbá a 22/ 510-312 fax számon, valamint a nivodij2013@gmail.com e-mail címen is 2013. május 10-ig, péntekig.

A díjátadásra a 2013. május 31-június 1. között megtartandó Építőipari Vállalkozások Szakmai Napja rendezvénysorozat keretében, május 31-én kerül sor.

Emlékeztetőül az eddig díjazott alkotások:

Régió Háza (Technika Háza), Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola Széles-szalag hengermű épülete, Gugás völgy 5. sz. alatti lakóépület, Református templom (Budai u.), Szent Donát kápolna, Táncház, ARÉV sportcsarnok, Kossuth u. 9-11. társasház, Evangélikus Közösségi Ház, Órajáték (Kossuth u.), a Szabadművelődés Háza, Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola épület együttese, COOPTIM hegesztés technikai üzlet, Wekerle Sándor Szabadidő Központ (Mór), Evangélikus Templom (Dunaújváros), Társasház (Székesfehérvár, Szent István tér 7.) Napsugár Lakópark (Székesfehérvár).