Kettészakad az ország

Míg nyugaton hó, havas eső várható, addig keleten akár 15 fok is lehet.

Kedden délnyugat felől ismét csapadék érkezik, általában eső várható, de nyugaton helyenként havas eső, havazás is előfordulhat, még északkeleten csak estétől eredhet el az eső. Többfelé megerősödik az északkeleti szél. A délután folyamán 3-11 fok várható, de keleten, északkeleten 12-15 fok közé melegedhet a levegő – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki kedd éjfélig Magyarország területére. Az előrejelzés értelmében a nap folyamán jelentős mennyiségű csapadék várható: éjfélig a délnyugati megyékben 20-30 mm-re van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon havazás is valószínű, ám a lehulló hó síkvidéken a talajfelszínen csak átmenetileg maradhat meg.

Szerdán ismét sokfelé várható csapadék: nagyrészt eső, zápor, de a Nyugat-Dunántúlon havas eső, néhol havazás is lehet. Nyugaton hidegebb, keleten enyhébb idő valószínű.

Csütörtökön északon, északkeleten kezdetben még esős idő várható, viszont napközben egyre többfelé felszakadozhat a felhőzet, délen 10 fok fölé melegszik a levegő.

A hét második felében is marad a változékonyság, csapadék továbbra is több helyen kialakulhat eső, záporok formájában.