A hó megy, az ónos eső jön

A főutak általában jól járhatók, a mellékutakon viszont egyelőre téliesebbek az útviszonyok, főleg a csapadékos területeken. Ugyan véget ér a havazás, de helyét az eső, ónos eső veszi át.

A Duna-Tisza közének északi részén, a Tiszántúl középső, keleti, északi és északkeleti részén szállingózik vagy esik a hó, Nyíregyháza térségéből pedig ónos esőt jelentettek.

Sónedves, vizes utak

A főutak általában jól járhatók, a Dunántúlon többnyire szárazak vagy sónedvesek, de Szántód térségében jégbordás szakaszok nehezítik a közlekedést. A Duna vonalától keletre sónedves, vizes, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében latyakos, hókásás, Nyíregyháza környezetében az ónos eső miatt jeges a főutak burkolata.

A mellékutakon egyelőre téliesebbek az útviszonyok, a Dunántúlon Körmend, Lenti, Kaposvár és Paks környékén, továbbá a Duna vonalától keletre a csapadékos területeken latyakos, hókásás, havas, ezenkívül Salgótarján környékén jeges az alsóbbrendű úthálózat.

Fotó: MTI

Zivataros, hideg húsvét

Csütörtökön kezdetben még északkeleten, keleten kialakulhat havazás, havas eső, máshol változóan felhős-napos időben lesz részünk. Délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet – írja az Időkép.

Pénteken országszerte kell esőre, záporra számítani, az Északi-középhegységben kezdetben hó, havas eső, ónos eső is eshet. Több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Hajnalban északon, északkeleten még fagyni fog, napközben 2-10 fok várható, délen lesz a melegebb.

Fotó: EPA

Szombaton is marad a változékony idő, több helyen kialakulhat eső, zápor – főként késő délutántól –, de már több helyen eléri, délen meg is haladhatja a hőmérséklet a 10 fokot.

A húsvéti ünnepek alatt marad a változékonyság, főként vasárnap sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, de enyhe időben lesz részünk, délkeleten, keleten 15 fok fölötti hőmérséklettel.

Hétfőre megerősödő széllel kísért hidegfront érkezhet.

Címkék: időjárás