Megszólaltak Orbán stopposai

A csíkszeredai kamionsofőr és barátnője a boltból tartottak a teherautójukhoz, amikor a kormányfő lassított mellettük.

A hvg.hu-nak nyilatkozott az a fiatal csíkszeredai pár, akiket szombaton Orbán Viktor vett fel az autópályán. Csáki Hunor és Bíró Katalin azért nyilatkoztak, mert szerettek volna véget vetni a felhajtásnak és elejét venni az ő “becsületüket is sértő” pletykahadjáratnak.

A férfi  – ahogy az az esetről készült videóban is elhangzik – kamionsofőr, aki barátnőjével 37-38 órát állt már Tata közelében a havazás miatt. Lezárták a kamiont és elmentek bevásárolni, majd az áruházból visszafelé vette fel őket a kormányfői Transporter.

Csáki Hunor a lapnak elmondta, nem volt megrendezett az eset, nem volt politikai háttere sem, mindössze véletlen egybeesésről van szó. “A miniszterelnöknek csak szerencséje volt, hogy éppen egy erdélyi, magyarul tudó pár akadt az útjába” – fogalmazott Csáki Hunor. Azért érezte szükségét annak, hogy nyilatkozzon, mert a történteket követő találgatások és elméletek magánéletükben sértették őket, és egy olyan személy is belekeverdett az ügybe, akinek semmi köze hozzá.

Csáki a sztori valódiságát kétlő elméletek közül néhányra reagált a hvg.hu-nak: mint mondta, azért nem voltak a környéken autók, mert előtte engedték előrébb a kocsisort. A pár azért nem volt megviselt, mert a kamionban jó körülmények voltak, volt fűtés, lehetett kényelmesen aludni, és egyébként is a kamionos rutin része a járműben alvás. Mások a barátnője fideszes facebookos barátait tartották gyanúsnak – erre Csáki azt mondta, nem tehetnek róla, hogy tíz évre visszamenő ismerősök közül van, aki belépett a Fideszbe – írja a hvg.hu.