Karácsony vezeti a PM képviselői csoportját

A hatékony országgyűlési munkavégzés érdekében a Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési képviselői csoportot hozott létre, amelynek vezetője Karácsony Gergely, helyettese Szabó Rebeka - közölte a párt vasárnap.

Közleményükben ismertetik, hogy a házszabály szerint a képviselők – a képviselői tevékenységgel összefüggő célra – csoportokat hozhatnak létre, amelyek bár nem minősülnek képviselőcsoportnak, de alkalmasak lehetnek az összehangolt parlamenti tevékenységre.

Hangsúlyozzák, hogy a PM képviselői csoportja ebben az új helyzetben is minden erejével képviselni fogja a társadalmi igazságosság, a fenntarthatóság és tiszta közélet értékeit.

És bár már most megmutatkozik, hogy a fideszes többség mindent megtesz annak érdekében, hogy elhallgattassák a számukra “kényelmetlen” kérdéseket is feszegetőket, a PM országgyűlési képviselői csoportja el fog menni a falig, hogy továbbra is hallassa a hangját minden olyan ügyben, ahol hatalmi visszaéléseket, a demokrácia leépítését vagy a szociális válság fokozását észleli – írják.

A képviselői csoport tagjai: Dorosz Dávid, Karácsony Gergely, Jávor Benedek, Szabó Rebeka, Scheiring Gábor, Szabó Tímea, Szilágyi László és Szilágyi Péter.

Kövér László házelnök február 14-én állapította meg a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának megszűnését, miután nyolc képviselő bejelentette kilépését az LMP képviselőcsoportjából.

Az LMP megszűnő frakciója helyett ugyancsak országgyűlési képviselői csoportot hozott létre, amelyet Schiffer András vezet.