Szegedi szabadtéri – Már csak Herczegh és Kelemen versenyez

Két pályázót, Herczegh Tamást és Kelemen Csabát is javasolja a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetésére a városi önkormányzat kulturális bizottsága.

A testület szerdai zárt ülésén döntött a fesztiváligazgatói kiírásra beérkezett négy pályázatról. Haág Zalán, a testület KDNP-s elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bizottság első helyen Herczeg Tamást, a szabadtéri játékok korábbi igazgatóhelyettesét javasolta, őt heten támogatták. A második helyen javasolt Kelemen Csaba kinevezése mellett hatan voksoltak.

A Szegedi Szabadtéri Játékokat Herczeg Tamás Harangozó Gyula Kossuth-díjas táncművésszel együtt irányítaná. A poszt várományosaként korábban már emlegetett Kelemen Csaba egri színművészt pedig Sasvári Sándor színész, énekes segítené. Rajtuk kívül pályázott még a vezetői posztra Orbán Zoltán szegedi születésű újságíró, valamint Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendező, aki azonban később visszavonta pályázatát. A javaslatról a tervek szerint pénteken dönt a szegedi közgyűlés.

A fesztiváligazgatói posztra azért kellett pályázatot kiírni, mert 2012. december 13-án a szegedi közgyűlés – a Fidesz-KDNP frakció tagjainak és a Jobbik képviselőjének szavazatával – döntött az ügyvezető, Bátyai Edina menesztéséről.