Megvan a Párbeszéd Magyarországért vezetősége

Jávor Benedek és Szabó Tímea társelnökként vezeti a Párbeszéd Magyarországért tömörülést.

Jávor Benedeket és Szabó Tímeát választotta társelnökké a Párbeszéd Magyarországért (PM). Mint a PM első kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón a társelnökök elmondták, munkájukat négytagú elnökség segíti. Az elnökség tagjai: Scheiring Gábor, Bakó Krisztina, Karácsony Gergely és Tordai Bence.

Szabó Tímea közlése szerint az alakuló közgyűlésen elfogadták alapszabályukat, egy 13+1 pontos közpolitikai alapcsomagot, valamint alapító nyilatkozatukat is. Jávor Benedek arról beszélt, hogy Magyarországnak szüksége van egy új politikai erőre. Hangsúlyozta: alig több mint egy év múlva választások lesznek Magyarországon és a PM szerint elengedhetetlen, hogy a választás kormányváltással járjon együtt.

A PM alapítói úgy gondolják, fel tudnak vázolni egy olyan jövőképet, amely 2014 után mind a ma élők, mind a jövő nemzedékek számára biztosítja az emberhez méltó életfeltételeket – mondta Jávor Benedek. Hozzátette: meggyőződésük szerint képesek egy olyan stratégiát megvalósítani, amely elvezetheti az országot a kormányváltáshoz, de ez csak együttműködéssel lehetséges. A Párbeszéd Magyarországért kész együttműködni olyan demokratikus politikai erőkkel, amelyekkel egyetértenek az alapvető célkitűzésekben és elkötelezettek a kormányváltásban – jelentette ki.

A kongresszuson vasárnap elfogadott alapszabályt benyújtják a bíróságnak, és remélik, hogy ott minél hamarabb bejegyzik az új pártot. Azt is közölte, hogy hétfőtől kampányba kezdenek, amelynek során egyfelől részleteiben kidolgozzák választási programjukat, másfelől kiépítenek egy országos hálózatot.