Virrasztással tüntetnek Gyurcsányék

Három éjt az oktatási államtitkárság előtt töltenek.

A következő három éjszaka az oktatási államtitkárság épülete előtt virrasztanak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai, így akarják felhívni a figyelmet a kormány szerintük elfogadhatatlan oktatáspolitikai intézkedéseire. Mint Gyurcsány Ferenc pártelnök elmondta, a DK országgyűlési képviselői, elnökségi tagjai és szimpatizánsai három éjszaka, este 6-tól reggel 6-ig virrasztanak majd az államtitkárság Szalay utcai épülete előtt.

A virrasztást figyelemfelkeltőnek szánják, nem gondolják, hogy attól a kormány meghátrálna, ahogyan nem hátrált meg a felsőoktatási hallgatók tiltakozása miatt sem – hangsúlyozta a volt miniszterelnök. Szerinte már az is eredmény, ha annak hatására sokan felfigyelnek a sokasodó problémákra.

Elmondása szerint kaotikus állapotok uralkodnak az oktatási rendszerben: a közoktatásban az államosítás után teljes a bizonytalanság, a felsőoktatás pedig a működőképesség határán van, a kormány döntései súlyos indulatokat váltottak ki. Szerinte a kormány „történelmi bűnt” követ el azzal, amit az oktatásban tesz, hosszú időre tönkreteszi az iskolarendszert.

A volt kormányfő szerint mindazonáltal politikai és erkölcsi kötelességük, hogy egy határozott politikai gesztussal „és némi önfeláldozással” kifejezzék szolidaritásukat. Erre szolgál a virrasztás – jelentette ki.

A Fidesznek tetszik az ötlet

“Üdvözöljük, hogy Gyurcsány Ferenc – még ha három éjszakára is – de végre kiköltözött abból a villából, amit először a nyilasok vettek el zsidó származású tulajdonosától, majd a kommunisták kobozták el. Sajnáljuk, hogy csak három éjszakára költözik ki. Sajnáljuk, hogy valójában csak a magamutogatás az oka” – reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a DK-elnök akciójára.

Címkék: Gyurcsány Ferenc