Szegeden már nyílnak a hóvirágok

Egyelőre havazik Szegeden és környékén, de ez nem zavarja a szigorúan védett hóvirágokat. Bő egy hónappal a szokásos virágzásuk előtt már teljes pompájukban várják a tavaszt.

A hóvirágok Magyarország területén védettséget élveznek, letépésükért komoly bírság szabható ki. A szegedi kertekben már szépen virágoznak, ami azt jelenti, hogy ezek a kis növények úgy érzik, hogy a viszonylag enyhe január után már a február sem lesz fagyos.

De lássuk, igazuk lesz-e a természet kis, fehér képviselőinek! A hosszútávú előrejelzéseket olvasva mindenképpen, hiszen az időjósok és a meteorológusok szerint is enyhe lesz a tél utolsó hónapja.

A rövidtávú jóslat még kedvezőbb, hiszen kedden átmenetileg csökken a felhőzet, majd délután újra megvastagszik. Délutántól keleten, északkeleten hó, majd máshol ónos eső, eső várható. +2 fok köré kúszhat a hőmérő higanyszála.

Szerdán eleinte több helyen lehet eső (északkeleten ónos eső, fagyott eső), később csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Erőteljes enyhülésre van kilátás.

Csütörtökön és pénteken borongós, enyhe, szeles idő valószínű, elszórtan záporokkal. Pénteken akár plusz 10 fok is lehet napközben. Szombaton újra borult idő lehet, esőkkel, záporokkal.