Az MSZP egyetért Orbán Viktorral

A szocialisták örülnek annak, hogy „Orbán Viktor elismerte: Magyarország ma is profitál azokból az eredményekből, amelyeket az általa zúdított özönvíz előtt a szocialista kormányok értek el”.

Az ellenzéki párt egyetért a miniszterelnökkel: a kecskeméti Mercedes-beruházás sikertörténet. „Magyarország történetének egyik legnagyobb zöldmezős beruházása munkahelyek ezreit hozta létre hazánkban, a gyár a magyar GDP-t gyarapítja.” A német autóipari óriás első közép-kelet-európai nagyberuházásának előkészítése a szocialista kormány idején indult meg – emlékeztetett Katona Tamás volt pénzügyminisztériumi államtitkár.

A Daimler-Benz konszern 2008 közepén jelentette be, hogy a régióban először Magyarországon fogja gyártani a Mercedes A- és B-osztályos modelljeit. Az alapkőletétel 2009 őszén volt, a gyártósorok 2012 márciusában indultak be. A közlemény szerint Orbán Viktornak ebben a gazdasági sikerben csak annyi érdeme van, hogy “ezt a megaberuházást nem verte szét ellenzékből úgy, mint például a Gyöngyösre tervezett gumiabroncsüzem létesítését”.

A miniszterelnök által emlegetett sikertörténet másik részét csak Orbán Viktor és a Fidesz látja. A példátlan gazdasági kudarcot mutatja a működő és a szellemi tőke menekülése Magyarországról. “A kiszámíthatatlan gazdaságpolitika miatt a hazai termelés közel 7 százalékkal zuhan, és például csak a Mercedes-gyár húzóerejének köszönhetően nem két számjegyű az ipari visszaesése” – írta az MSZP Tudományos, Felsőoktatási és Innovációs Tagozatának elnöke.

Címkék: t.Ház