Beindult a „fekete kaszinózás”

Trükkös gépeket alakítottak ki és az illegális játéktermek is elszaporodtak.
Kapcsolódó cikkek

A pénznyerők tavalyi betiltása óta a kocsmák különféle trükkökkel igyekeznek a játékra vágyók „segítségére sietni” – írja a Népszava a Fortuna Web összefoglalójára hivatkozva. Külföldön, turistáktól nyüzsgő helyeken már bevett szokás, hogy pénzbedobós internetterminálokon kapcsolódnak a világhálóhoz a nemzetközi roamingot drágálló internetfüggők. Sok kocsmában, vendéglőben a nyerőgépek helyére ilyen terminálokat állítottak, de nem az internetezés miatt. Aki játékfüggő, de nincs otthon számítógépe, a kocsmában az online játékokhoz kapcsolódva veszíthet vagy nyerhet.

A netezésre átalakított terminál egy pendrive bedugásával visszaalakul hagyományos nyerőgéppé, a pénz nem a hátralévő idő, hanem kredit formájában jelenik meg a képernyőn, az esetleges nyereményt pedig a kasszából fizetheti a csapos. A pendrive-ot egy mozdulattal eltávolítva a gép azonnal visszaalakul legális eszközzé.

A Fortuna Web szerint egyébként szaporodnak az eldugott helyeken, zárt körben szerveződő “fekete játéktermek” is, ahol a bennfentes törzsközönség számára továbbra is üzemelnek a régi gépek –immár adózás nélkül.