Öt megyében harmadfokú riasztás van érvényben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak az érintett térségben.

Hófúvás miatt harmadfokú riasztás van érvényben Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyék 26 kistérségében. A piros színű jelzés Csorna, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Sopron-Fertőd, Lengyeltóti, Fonyód, Marcal, Körmend, Celldömölk, Csepreg, Kőszeg, Sárvár, Szombathely, Vasvár, Pápa, Ajka, Devecser, Sümeg, Tapolca, Nagykanizsa, Zalakaros, Hévíz, Keszthely, Pacsa, Zalaegerszeg, Zalaszentgrót térségére érvényes, mert ezekben a hótakaróval borított térségekben a viharos, 60-70 km/órát elérő szél hótorlaszokat emelhet.

Másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben – szintén a hófúvás miatt – Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyékben.

Az OKF arra kéri az autósokat, aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye, és közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.