Ma sem ússzuk meg az égi áldást

A keddi nap folyamán gyenge ónos esőre és helyenként sűrű ködre is számítani kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden napközben számottevő havazás már az Alpokalján és a Kisalföldön sem valószínű. A csapadék egyre inkább a Dunától keletre lévő megyékre korlátozódik, ott is eső valószínű, csak az Északi-középhegységben lehet néhol havas eső vagy hó. Estétől, elsősorban a Dunántúlon, ködre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között, északnyugaton 0 fok körül alakul. Késő este -2 és +5 fok várható – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Keddre az ónos eső miatt adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést Somogy, Tolna, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyére, valamint a főváros területére. Emellett az ország nyugati felében 8 megyében a tartós, sűrű köd miatt is figyelmeztetés van érvényben.

Az Időkép prognózisai szerint szerdán kezdetben a Dunától keletre, majd délután a Dunántúlon és délen eső, havas eső, nyugaton pedig havazás várható. A Dunántúlon helyenként kisebb hófúvás is kialakulhat, -2 és +6 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön egy hidegfront miatt az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek, nyugat felől egyre többfelé havazhat ismét, hófúvások is kialakulhatnak.

Címkék: havazásónos eső