Több mint húsz embernek kellett elhagynia otthonát éjszaka Székesfehérváron

A lakók már nem térhettek vissza az épületbe, ideiglenes elhelyezésükről a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője rövid időn belül gondoskodott, az önkormányzat egy városi kollégiumban biztosított átmeneti szálláshelyet.

A Tátra utcában egy körülbelül 30×6 méter alapterületű, földszintes sorház tetőszerkezete gyulladt ki. A katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységeinek kiérkezésére a lakók elhagyták az épületet. A tűzben a háromlakásos ház tetőszerkezetének kétharmada megsemmisült, két lakás födéme átégett, beszakadt. A lakók már nem térhettek vissza otthonaikba. A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének közreműködésével közülük huszonegyen az önkormányzat által biztosított átmeneti szálláshelyen, egy városi kollégiumban töltötték az éjszakát, ketten rokonaikat keresték fel. Egy embert a kríziskezelő központ helyezett el. Tájékoztatta a Fehérvár24- et Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az oltási munkálatokat nehezítette a fagypont alatti hőmérséklet, valamint, hogy az épület padlásán körülbelül másfél méter magasságban használaton kívüli tárgyakat, bútorokat halmoztak fel. A hideg időben az oltóvíz azonnal ráfagyott a cserepekre és a létrákra, így fokozott csúszásveszély mellett kellett beavatkozni.

A tűzoltók az épületből összesen négy propán-bután gázpalackot hoztak ki, közülük egyet a padláson találtak meg. A tűz oltása a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával hajnalig tartott. A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság meleg védőitalt biztosított a beavatkozók részére.